DELA

Guide till packning

Att packa inför olika resor som en semesterresa och en arbetsresa blir oftast mer krävande än man tänkt sig. Självklart är det en skillnad mellan kvinna och man. Vad man behöver ta med sig och vad som i slutändan kommer med kan skilja väldigt mycket.
Därför kommer nu en liten guide till hur man packar.

Den första frågan man skall ställa sig. Vart är jag på väg?
Det är nämligen inte så praktiskt att vara på en konferens om man kommer i sin bikini för att sola. Även om du kommer till varmare breddgrader och har packat med dig, din vinterjacka och dina varma thermobyxor uppstår det problem.
Något som även behövs skiljas åt är om det är en nöjesresa eller en arbetsresa. För dels kan det behövas olika mycket kläder, det är nämligen sällan på en arbetsresa man råkar ut för att en elefant smutsar ner dig eller att fågel lämnar ett spår på dina kläder.

Sen är det dags för att fundera hur länge man skall vara bortrest. Att släpa med sig 20 olika plagg för två dagar, leder bara till en tung och fullpackad väska som leder till extratvätt. Packar man för lite, eller blir av med endel kläder kan man hamna i svåra problem. Sopsäcksmodet och endast tröja är inget som står på modet och är inte uppskattat hos dina medmänniskor.
Nu har vi börjat komma en bra bit in i packningen och det är dags att börja besluta vad för kläder man vill ha med sig. Då får man fråga sig själv, är jag personen som gillar att gå runt i mina myskläder och strunta i att klä upp mig?
Kanske är du personen som gillar att klä upp dig från topp till tå, vilket är helt okej det också. Det gäller att även om man har en viss klädstil, så får man lov att tänka lite praktiskt också. Att dyka upp i en galaklänning på elefantsafarin är lika illa som att dyka upp på en fotografering i sin one-piece.

Låt oss nu säga att vi skall åka på en semesterresa till ett religöst land. Här och i många andra länder finns olika kulturer som i viss mån bör beaktas när man reser. Skall du fara och besöka olika moskéer så bör du tänka över ditt klädval. Det fungerar inte bra om du kommer dit i din korta partykjol och glittriga linne. Den stora risken är att du inte kommer bli insläppt, vilket är rätt trist när man åkt för att besöka dem.

Det viktigaste får man inte glömma, det är inte bara kläder som behövs. Då glöms lätt alla andra viktiga saker bort, som alla dina toalettartiklar. Det blir svårt om du är på arbetsresa och har glömt din dator.
Det är nämligen inte så, att i turistbutik intill säljs datorer. Då får du nöja dig med en Mac Child Air, med lite plastknappar på. Att skriva på denna apparat kan underhålla dina arbetskompisar, men inte hjälpa dig i ditt arbete.

Så till sist, önskar jag dig en trevlig resa och hoppas din packning blir effektiv. Att packa rätt är en konst, som vi oftast inte kommer lära oss, men överleva ändå.

Emilia Kinnunen