DELA

Gratis reklam för ett trevligt företag

Produktplacering är fult hur snyggt det än görs.
Dålig produktplacering blir rolig. En svensk genreklassiker är den actionrullen Hamilton. Det finns Statoilmackar överallt och när en låst dörr skall lirkas upp använder Hamilton sitt statoilkort.
Bond-filmerna är rena orgier i produktplacering, vare sig det är bilar, brännvin eller klockor. Inte konstigt om Daniel Craig föredrar att spela Mikael Blomkvist i den amerikanska filmversionen av Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”. I boken skriver Larsson om Apples datorer men jag utgår från att det inte är spons utan bara en journalist/författare som går grundligt tillväga. Och förresten, när han räknar upp specifikationerna för den bästa Macen låter det inte alls imponerande. Boken har några år på nacken.

Två bra tv-serier som jag stört mig på är Dexter och Californication.
I säsong två av Californication, som handlar om en lätt nergången författare i Los Angeles, missar man inte en chans att spela eller prata om tv-spelet Guitar Hero.
Dexter är en polisexpert som tar livet av brottslingar på fritiden. Om man ser en hel säsong i snabb takt märker man hur produkter nämns eller syns väldigt ofta. Det är närbilder på Nokian eller bråk om när det är dags att köpa Ipods till barnen. När detektiverna tar en drink efter jobbet så beställer de alltid Jose Cuervo Silver. Ingen annat tequila duger.
När smygreklamen är så oförskämd blir det en snackis som inte alls skadar varumärket. Om jag gillade tequila skulle jag kanske spana efter Jose Cuervo Silver i Rosellas utbyggda och uppfräschade taxfreebutik när båten är tillbaka i trafik den 17 februari.

Nöjda kunder är den bästa reklamen. Just nu är jag en nöjd kund. Ett par veckor före julen fick jag mail från en av världens största nätbutiker. Det var sista chansen att beställa grejer om man ville få dem före julafton.
Jag beställde en julklapp och betalade med kreditkortet. Men paketet kom inte till julen, inte i mellandagarna och inte efter årsskiftet heller. Posten Åland kunde inte spåra paketet så var det hamnade vet jag inte.
Jag drog iväg ett mail till det stora företaget och sade att jag behöver julklappen även om julen varit och farit. Och tänk, efter fem minuter svarade en anställd att företaget har ”svikit mig” och att man skall posta ett nytt paket så fort som möjligt. Och det kostar mig ingenting.

Utan att ha läst konsumentskyddslagstiftningen gissar jag att leveransen är säljarens ansvar om inget annat anges. Men ändå, jag fylldes av en varm känsla. Och sedan pratade jag på vid kaffebordet om hur trevlig service jag fick av det stora företaget.
Nu har ni fått höra det också. Word of mouth, kallas det. Företaget heter Amazon. Men säg det inte till den som skall få den försenade julklappen.

PATRIK DAHLBLOM