DELA

Göteborgare förlänger livet

Det finns saker som vissa människor tycker är skämmiga att erkänna. Det kan handla om att barnen har hårlöss (seriöst, det är 10 gånger värre att inte berätta det!), att man gillar Britney (kan förstå det) eller det som verkar vara det mest skämmiga man kan erkänna på den här redaktionen: att man gillar så kallade Göteborgsvitsar.

Jag skäms nu inte för mycket, och speciellt inte att jag fullkomligt älskar en bra göteborgare. Ett skratt förlänger livet, och ”dåliga” skämt är de bästa. Speciellt om de är rappa, men smarta. Så är det bara.

Redaktör Dahlblom, som annars är en glad och trevlig person ser alltid fullständigt deprimerad och lidande ut när jag sätter igång och drar de vitsar som finns lagrade i de små grå, eller när någon mindre seriös hemsida publicerar ett inlägg med titel i stil med ”19 dåliga vitsar du inte borde läsa”. Naturligtvis måste jag läsa. Högt. Och helst för Patrik.

I går var redaktör Dahlblom inte på jobb, och just då valde Aftonbladets skämtsida Lajkat att publicera just en sådan lista. ”13 extremt korta skämt du egentligen inte borde skratta åt” heter inlägget och eftersom Patrik var ledig och missade denna högtidsstund åtgärdar jag den missen här och nu. Så här kommer ett urval av de 13 vitsarna (det här är ju en familjetidning så de grövsta är bortsorterade) för Patrik – och för alla andra. Om ni sedan väljer att visa andra att ni skrattar är upp till er.

– Jag sa åt min fru att hon målat sina ögonbryn för högt. Hon såg förvånad ut.

– Parallella linjer har så mycket gemensamt. Synd att de aldrig kommer träffas.

– Att arbeta i en spegelaffär är något jag verkligen kan se mig själv göra.

– Har du hört om 30-centimeterslinjalerna? De görs inte längre.

– Tydligen knivhuggs någon i London var 52:a sekund. Stackars sate.

– Jag kastade en boomerang för några år sedan. Nu lever jag i konstant skräck.

Till sist min favorit i samlingen:

– Jag kom på ett nytt ord i går: plagiat.

Så där Patrik, en dos göteborgare. Och grattis!