DELA

Gnäll inte. Rösta.

Gnäller du över saker i din vardag som inte ser ut som du vill?

Gnäller du till exempel över att importskatten på den bil du vill köpa i Sverige är skamligt hög? Eller gnäller du över att bilismen inte beskattas ännu hårdare?

Gnäller du över att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller gnäller du över att Finland tar emot för många flyktingar?

Gnäller du över att ingen vågar fatta de där obehagliga besluten som krävs för att försöka bromsa miljöförstöringen? Gnäller du över att vi inte betalar miljöskatt på flygresor? Gnäller du över att miljöfarliga bekämpningsmedel fortfarande är tillåtna? Eller gnäller du över att det redan finns alltför många miljöregler som begränsar din tillvaro?

Gnäller du över att maten är alldeles för dyr? Eller gnäller du över att jordbrukarna inte får mera betalt?

Gnäller du över att Alko har för höga priser? Över att vi inte får köpa vin i matbutikerna? Eller gnäller du över att vi har en alltför liberal alkohollagstiftning?

Gnäller du över att kvinnorna själva inte får bestämma om aborter? Gnäller du över att homosexuella inte får adoptera? Eller gnäller du över att vi är på väg att tillåta samkönade äktenskap?

Gnäller du över att det är komplicerat att ta reda på vilka statliga stöd och ersättningar du med dina ovanliga krämpor har rätt till? Gnäller du över alla blanketter du måste fylla i för att få ersättning från FPA? Eller gnäller du över att det är alltför lätt att få stöd i det här landet?

Gnäller du över att rattfyllerister inte får hårdare straff? Gnäller du över att våldtäktsmän så ofta går fria? Eller gnäller du över att vi inte har dödsstraff?

Gnäller du över Finland inte är med i Nato? Eller gnäller du över att Finland överhuvudtaget sneglar mot Nato?

Gnäller du över att Finland har för mycket kärnkraft? Eller gnäller du över att Finland inte satsar mera på kärnkraft?

Gnäller du över invecklad momsbeskattning? Gnäller du över hög arvsskatt? Gnäller du över att de allra rikaste betalar för lite skatt? Eller gnäller du över att du själv betalar för mycket skatt?

Gnäller du över att du får för låg pension? Gnäller du över att barnbidraget är dåligt?

Gnäller du? Då skall du rösta i riksdagsvalet på söndag.

Om du inte tänker rösta – sluta med gnället och tig.