DELA

En kaos-dag på Nyan

Utanför mitt rum på jobbet är det kaos – totalt kaos.
Orsaken är en länge efterlängtad uppgradering av våra kontorsmöbler. På redaktionen har vi suttit vid samma röda skrivbord sedan Nyan-huset byggdes i början av 90-talet, och de börjar bli lite härjade.
Konstruktionen har dessutom dömts ut gång på gång av företagshälsovårdare och ryggspecialister som poängterat vikten av raka ryggar och sträckta nackar.

Så, ok. Efter viss vånda och en skakig känsla i magen gav vd och jag klartecken. Nu skulle det ske.
Processen har föregåtts av diskussioner fram och tillbaka i över ett år. Det har gjorts listor, ställts frågor om vem som vill ha vad, förklarats och skickats ut mail.
Vi är ett företag specialiserat på informationsförmedling.
Tror ni att alla visste att det skulle komma nya bord?
Nej.
Tror ni alla ville ha sina (jävla) nya bord.
Nej.
Tror ni det blev rätt bord?
Nej.
Tror ni olägenheterna med en stor ommöblering togs med upphöjt lugn och tålamod?
Nej.

Och tror ni att vi som tyckte vi hade informerat så noga faktiskt hade gjort det?
Nej.

Således är detta en dag när det till synes blir väldigt lite jobb gjort. Det är en dag när gammalt golvdamm yr upp överallt, gamla protokoll kommer upp i dagen, skarvsladdar ständigt försvinner och bildskärmar måste bytas ut.
Det är en dag när kaffet aldrig blir tillräckligt starkt och man behöver andas med magen.

Om ett par dagar, när allt skruvats fast där det ska skruvas fast, när alla mindre lyckade lösningar lappats ihop med delar från det gamla och när nya affischer nålats upp för att täcka gamla hål i väggarna, då avlossar vi nästa steg – nya stolar. Det är ännu värre. På Nya Åland finns inte två rumpor med samma konstruktion. En del är långa, andra är korta, en del har magmuskler, andra har ryggbesvär.
En sparsam vd och en chefredaktör med förkärlek för universallösningar kommer att få det hett om öronen.
Kanske vi rentav ska kalla in stolsmontörerna en sen kväll och sedan ta en ledig dag efter det, med mobilen.

Och allt kommer att bli så bra, när dammet lagt sig. Blotta omflyttningen av lite grejer kommer att fungera som när man vänder upp jord på våren – där kommer att ligga några feta daggmaskar till idéer, och en ny lucka mellan borden att stå och prata på.