DELA

Det säger bara klick

Som 16-åring, har man många framtidsdrömmar. I alla fall jag. Ända sen jag var jag började i 6:an så har jag drömt om en enda grej.
Sedan jag var en liten fotointresserad tjej så har jag tanken på att börja som en fotograf. Fast jag trodde att den drömmen aldrig skulle gå i uppfyllelse. Jag är bara 16 år gammal. Men en dag ska den drömmen gå i uppfyllelse.

Om fem år 2016 så hoppas jag att jag har min dröm i uppfyllelse eller så vill jag vara på god väg på väg till mitt mål. Jag har förstått att det finns många olika sorts fotografer. Ja, man orkar inte ens räkna upp alla.
Jag vet att alla kan ta ett fotografi, alla kan ta ett foto man bli nöjd med. Precis som du har din egen dröm, så är det bara du som kan bestämma över den. Det kanske bara är du som vet om den. Varför ska man behöva dela den med andra? Dom behöver inte veta vad din största önskan är. Du strävar efter det tills du når det. Du kanske har samma dröm som jag, ingen vet. Bara du själv, jag delar med mig av den dröm jag har just nu och förhoppningsvis har med mig under dom här kommande åren.

Jag kommer aldrig att släppa tanken på fotograferandet. Den kommer alltid finnas kvar hos mig, fast jag vet inte. Jag kanske inte ens uppfyller den. Jag kanske bara har det som en hobby framöver. Man kan aldrig veta vad som händer på vägen. Det som händer, händer. Det är bara att ta det som det kommer. Fast nu hoppas jag, att den dröm jag har haft sedan jag började 6:an blir verklighet. Vill jag inte att drömmen förstörs. Det jag har drömt om så länge. Fast man vet aldrig någon dag, så kommer något. En dröm som suddas bort och blir till något helt annat att sträva efter. Jag vet inte hur det är för dig.

När jag började fotografera så letade jag på Google och hittade många unga fotografer, som gav mig inspiration. Det var också där jag fick fotografi som något att sträva efter. Det kom först och främst av sig själv, men när jag började fotografera så visste jag inte om det bara var tillfälligt. Jag fotograferade en blomma. Det kanske inte var den bästa bilden. Den var oskarp och suddig.

Men nu läser jag olika fotografers bloggar, som Isabella Johansson och Michaela Dahlström och kollar deras bilder.
Det gäller att ha tålamod. Med åren har jag blivit allt bättre på att fotografera. Alla kan fotografera, det är inte frågan om det. Du ska bara våga chansa.
Det är din dröm, det är bara du som kan styra över den och förverkliga den. Ingen annan. Du ska sträva efter den tills du når målet.