DELA

Den kokta korven gör comeback

Det sägs att journalister besitter en viss makt. Att vi kan påverka folk genom det vi skriver, och därför försöker vi förstås vara så neutrala och opartiska vi bara kan.
Förutom när vi skriver spalter och ledare då förstås, för då får man tycka och tänka precis hur mycket man vill.

Det var det jag gjorde här om veckan. Jag skrev en spalt om Sportkila, Sunds egen stadion, placerad i ett dragigt parti mellan Smedsbölemasten och återvinningsstationen.
Jag hyllade det faktum att på Sportkila har man roligt, vare sig hemmalaget vinner eller inte. En liten grej klagade jag dock på, och det var korven.

Under hela sommaren har det serverats grillkorv vid klubbhuset. Och inte har det varit något fel på den, men jag har ändå saknat den kokta korven som de alltid sålde förr i tiden.
Så jag gnällde, här i spalten, i ett offentligt forum. Gissa vad som hände. Grillkorven försvann. Redan på nästa hemmamatch var det kokt korv som serverades, och någon grill såg man inte så långt ögat nådde. Då börjar man ju undra, vad är det för makt man egentligen besitter!?!
Nu var det faktiskt så att regnet öste ner under de två senaste hemmamatcherna. Att grilla korv var kanske ett mission impossible. Men ändå, jag vill nog gärna tro att jag hade ett finger med i spelet när den kokta korven gjorde comeback.

Och med tanke på den makt jag kanske besitter borde jag nog önska mig lite andra saker, nu när jag ändå håller på att uttrycka mig här i det offentliga forumet.

Så hör upp ni på Sportkila. Hädanefter vill jag bara ha matcher där hemmalaget vinner, gratis inträde, värme på toaletterna, tak över läktaren och vindskydd från alla håll.

MALIN LUNDBERG