DELA

De fick alla vandrande pinnar att springa

Varje år funderar jag över vad som får Rockoffs artister att ta beslutat att köra ett extra nummer. En mer stillastående publik är svårt att hitta kan jag tänka mig.
Men jag ska väl inte sitta här och klaga jag är ju precis likadan själv. Man står där i sitt hörn och diggar lite lätt. Visst finns det alltid en liten skara av riktiga fans till bandet och de lite berusade som sjunger med, hoppar och applåderar lite extra.
Sedan levererar ju faktiskt publiken på den alkoholfria sidan precis framför scenen alltid. Men nu talar vi om alla på den vuxna sidan som bara står där och dricker en öl för att sedan gå hem, det är ju ändå denna skara som är störst.

Men det märktes under Mustaschs konsert att det går att få liv i oss som står som pinnar också bara man anstränger sig lite. När sångaren Ralf Gyllenhammar körde sitt underbara mellansnack vaknade vi och vågade sedan ta del av konserten lite mer, men vi var alla fortfarande för blyga av oss.
För att få med oss krävs en hel del utöver det vanliga vilket säkert kan bli lite jobbigt för artisterna. Jag var nästan säkert på att det inte skulle bli mer fart än så här på publiken under årets Rockoff.

Jag hade fel och jag är väldigt glad för det. När Hoffmaestro & Chraa klev in på scenen var det fart från första början, tempot och engagemanget var nästan löjligt bra. Trots detta var allt som vanligt, fansen sjöng med lite och resten av publiken stod stilla och lite utspridd. Hoffmaestro & Chraa gav inte upp hoppet på oss i publiken ändå utan fortsatte att hålla upp det otroligt höga tempot och peppade alla att aktivera sig.
Allt arbete gav till slut resultat.
Folk som stod lite länge bak (där jag också befann mig) började röra sig framåt och luckorna i publiken minskade. Efter ännu lite peppning stod vi alla där och ropade varje gång det skulle sjungas med, händer gungade i luften och som kronan på verket lyckades de med ett Rockoff mirakel. De fick nämligen hela publikhavet som bestod av folk i alla åldrar att springa från sida till sida i takt med att de själva sprang på scenen.

De lyckades rycka med hela publiken på ett sätt som sällan skådas på Rockoff, speciellt av ett så pass nytt band. Förhoppningsvis får vi se mycket fler personer släppa loss på detta sätt i fortsättningen.
De visade verkligen alla hur kul det är när man väl tillåter sig att vara en del av konserten. Jag kommer åtminstone försöka vara lite mer delaktig nästa gång det är dags för Rockoff eller någon annan konsert, hoppas ni gör mig sällskap.

Joakim Petterson