DELA

Därför är discgolf en av världens bästa sporter

Hur kunde jag vara så naiv? Kanske var det ungdomligt oförstånd, kanske försökte jag passa in? Jag förstod inte då allt det jag gör nu och detta får bli min publika avbön.

Discgolf är svinkul och inte alls töntigt.

Att jag kommit till denna nya insikt har jag att tacka min kära kollega Fredric för. Han hade börjat spela och jag vet inte hur det riktigt kom sig men så köpte en annan kollega, Joakim, varsin frisbee till mig och honom själv och då var det bara att testa.

Det var roligt. Inte för att jag var och är särskilt bra på det, och lyckligtvis hör inte min mamma hur jag svär som en borstbindare när frisbeen seglar i väg åt fel håll, men det är kul ändå.

Man får frisk luft, man får promenera lite grann, det är socialt och man kan, om man så vill, till och med ta en öl samtidigt som man spelar. Man blir snabbt bättre och så länge man, som vi som bor i Mariehamn, har tillgång till en bana är det en billig sport. Om man inte känner sig så proffsig att man vill ha hela kitet med olika frisbeen så räcker det bra med en enda.

Nu på vintern är solen förstås en bristvara, men så länge man spelar under dagtid så funkar det. Att som jag ha en vit frisbee är kanske inte det bästa då det är snö, men å andra sidan kan man se det som en extra utmaning.

Vårt lilla frisbeegäng har utvidgats då jag för en vecka sedan köpte en frisbee åt kollegan Tomi. Om du tror att kulturredaktörer inte kan vara bra på sport så bör du tänka om – slokörat tvingades jag inse att jag fortfarande kommer sist varje varv.

Häromdagen hände två fantastiska frisbee-relaterade saker. Fredric gjorde en hole-in-one på det fjärde hålet. Otroligt imponerande – och motiverande. Det är något visst med det där skramlande och klingande ljudet som låter när frisbeen landar i korgen.

Det andra fenomenala är att ytterligare en kollega, Stefan, sagt att han är intresserad av att börja spela. Om den påbörjade trenden ska få en fortsättning borde nu Tomi köpa en frisbee åt Stefan så att han kan börja för att sedan ge ”bollen” vidare till ytterligare en person, som sedan kan göra likadant. Vips så har vårt lilla gäng blivit ett stort lag.

Så ja, ni förstår att jag skäms över min fördomsfulla syn mot den otroliga sporten discgolf. Men nu vet jag bättre och hoppas att du som läser detta också ger sporten en chans och varför inte köper en frisbee åt en kollega.