DELA

Chandler och jag

Kommer ni ihåg Vänner-avsnittet när Chandler ska säga upp sitt medlemskap på gymmet?
Han klarar inte av det själv, eftersom personalen varje gång kallar på den sexiga aerobicinstruktören Maria, som övertalar honom att stanna kvar på gymmet.
Ross erbjuder sig då att följa med för att hjälpa Chandler sluta, men det hela resulterar endast i att han också skriver på ett medlemsavtal.
Snillen som killarna är bestämmer de sig då för att stänga det bankkonto som de betalar gym-avgiften med. Tyvärr finns det en vacker tjej även på banken, och det enda killarna lyckas med är att öppna ett gemensamt konto.

Jag var nyligen en sväng till Andelsbanken. Orsaken var att jag hade varit in för att fixa med mina pohjolaförsäkringar, och då kontaktade banken, som har ett samarbete med försäkringsbolaget, mig för att berätta om sina erbjudanden.
Okej tänkte jag, det skadar väl inte att gå in och se vad de har att erbjuda. Det enda man förlorar är en halvtimme tid, och sedan vet man vad man har att välja på, ifall man skulle tröttna på sin nuvarande bank.

Och allt gick fint och smidigt. En trevlig banktant berättade allt jag ville veta, och jag tackade för mig och sa att jag skulle fundera på saken.
Men just som jag skulle till att gå poppade en fråga upp i mitt huvud. Det gällde lån, och banktanten ville att någon mer insatt skulle svara på frågan.
– Jag ska gå och hämta en av våra lån-killar, sa hon glatt.
En liten stund senare återvände hon. Tätt följd av Andelsbankens svar på Maria. Lång, mörk och stilig, vältränad i mörk kostym, tog han i hand, presenterade sig och berättade om förmånliga lån och enkla lösningar.

Ni känner till honom. Det är han där före detta Interspelaren, han som härstammar från Sund.
Det är väl bara att gratulera Andelsbanken som var smarta nog att anställa honom. För troligtvis finns det en mängd unga damer där ute som likt Chandler, med desperation i ögonen, gråtfärdig röst och uppgivna gester (fullt medvetna om att de aldrig kommer att lyckas) gång på gång upprepar:
– I wanna quit the bank!!!

MALIN LUNDBERG