DELA

Bitterheten är som bortblåst

Jag har inte varit på Lappofesten i helgen, jag har inte varit till Lillängö och jag har inte varit på Rowlit i Pargas. Jag har jobbat och tagit det lugnt.

När jag först insåg vilken helg det var som jag hade åtagit mig att jobba blev jag lite bitter. Faktiskt. Jag brukar alltid vara med när det är fest. Jag är ju party-prinsessan nummer ett. Attans.
Alla mina vänner har under veckan planerat, fixat och knappast pratat om annat än hur helgen ska bli. Sambon och hennes gäng planerade Lappo och Lillängö, bästa polaren och hennes pojkvän med familj for till Pargas. Lillebror, hans fästmö och några gemensamma vänner for också till Pargas, och dessutom ska de på HIM-konsert. Inget vidare kul att lyssna på alla planer och förhoppningar. Det var nästan så att jag hoppades att det skulle ösregna hela helgen. Men jag försökte förstås skjuta de tankarna åt sidan, det svär jag på. Så bli inte sura nu.

Nu är alla helgens fester förbi, och min bitterhet är i stort sett bortblåst. Jag har haft en riktigt bra helg trots att jag varken festat hårt, varit på andra äventyr eller gjort något annat extraordinärt. Och jag tröstar mig dessutom med att jag slapp myggen. Mina erfarenheter av skärgårdsfester består till stor del av myggbett stora som elefanter.
Det verkar nästan som att en del av dem som varit ute på galej är mer förbittrade än jag nu såhär i efterhand. Telefoner har gått sönder och tappats bort, kameror är trasiga, folk har gjort bort sig, är bakfulla och allmänt slitna. Men inte jag.
Jag är relativt pigg och utvilad, jag har ingen ångest, och jag har inte tappat bort eller gjort sönder något. Och jag har ju inte varit helt ensam. Jag har ju underbart trevliga arbetskamrater, och en eller annan vän som också varit tvungen att jobba i helgen. Så det har varit helt okej, trots mina tvivel.
En vit helg är kanske inte så hemsk trots allt.

Och det kommer ju fler helger. Med andra fester, äventyr och upplevelser. Man kan inte få allt, så man får helt enkelt göra det bästa av det man har möjlighet att göra istället. Sommaren är ju trots allt inte över än, inte på långa vägar. Jag är starkt övertygad om att jag kommer hinna med en massa roligt i sommar jag också, hur mycket som helst.
Så misströsta inte alla ni som missade dessa fester, vi tar igen det en annan helg. Med råge.

JENNY SINDÉN