DELA

Bitchen måste fram

Inga Heller har levt många år i tron att hon är en snäll människa. Tja, kan man inte vara nåt annat av allt det en kvinna i sina bästa år bör vara, så kan man åtminstone försöka vara snäll. Så har hon resonerat och lagt huvudet på sned, kastat håret bakåt och försökt blinka som en cocker spaniel.
Nu har hon insett att det inte hjälper. Nog är nog. Det är hög tid att släppa fram bitchen i sig, inser hon. Här är några tips till den som vill pröva:

Börja morgonmötet på jobbet med följande:
– När jag gick härifrån i går eftermiddags funderade jag allvarligt på att säga upp mig. Så här kan vi ju inte bara ha det. Vems felet än är, så inte är det mitt!
Detta kan sägas varje morgon ända till dess arbetskamraterna förläget tittar ner i bordet när du börjar din morgonharang. Se upp då! Faran ligger nära att de faktiskt börjar önska dig all världens väg. Nästa fara utgörs av att din arbetsgivare börjar tänka samma sak.
Kanske bäst att tona ner lite. Åtminstone tillfälligt. Du kan ju ändå säga ett sanningens ord till var och en på ditt arbete om hur saker och ting borde vara organiserade. En bitch vet alltid bäst. Basta!

Hångel på jobbet? Nej, det ska självklart inte accepteras. Du har nog sett de unga tu klappa på varandra lite försynt i bakgrunden. Sånt hör icke hemma på en arbetsplats. Den inser varje bitch. Och säger det också. Högt och tydligt.
–Vaddå, jag avundsjuk? Inga heller! Det var det dummaste! Jag har nog hånglat jag i mina dar, men inte gjorde jag sånt på jobbet heller. Någon fason får det vara på hela härligheten.
Småbarn på besök på jobbet? Nix. Inte det heller. De är ju så störande, de där små söta sakerna. Man måste prata och le och vinka och läggar huvudet på sned och kasta håret bakåt och blinka som en cocker spaniel. Nej. Inga Heller säger bara en sak: Inga heller!

Vägarbeten sedan. Sådan får inte förekomma där en bitch ska fram. Dammigt och skumpigt är det och försenad blir man. Gör fula fingret under ratten. Veva ner rutan och säg ett sanningens ord till gubbarna.
Hundar i långa koppel kan man också reta upp sig på. Speciellt om man kommer cyklande i god fart bakom.
Att affärsfolk säger att ”du kan ju titta in när du har vägarna förbi” när du lämnat in din brödrost för reparation och undrat när den blir klar. Det kan man reta upp sig på. Och att folk inte svarar i sina mobiler. Och att en röst i Ålands radio påstår att ”det kan komma viss nederbörd framåt eftermiddagen” samtidigt som det vräker ner vatten utanför fönsterna.
– Bitchen slår bara neråt, får hon höra då, mitt i allt.. Pröva på att slå uppåt också!
Pyttsan, tänker Inga Heller. För en sann bitch finns inget uppåt. Där tronar hon själv. I ensamt gemak Basta!.