DELA

Bara goda nyheter i postlådan

Måste ha bättre koll på min hotmail.
Öppnade den nyss för första gången på några veckor och blev genast på gott humör. En massa mejl med trevliga besked väntade på mig.

Ett amerikanskt företag påminner mig om att jag har en rekommenderad försändelse att lösa ut som innehåller en check på 668.000 dollar. Den checken skulle lösa många av mina kortsiktiga och långsiktiga problem.
Och Greg Oleg från Ryssland behöver hjälp med att flytta pengar från ett bankkonto i Östeuropa till ett annat, gärna i Finland. Det lär gå smidigt, Nordeas nätbank har aldrig strulat. Och han kan tänka sig att ge mig åtta procent av de femtiotvå miljoner eurona i konsultarvode om vi kommer överens. Da, Greg, da!
Om vi inte kan snacka ihop oss har jag en plan B tack vare Dr Mathieu Dossou, som är revisor på en bank i den västafrikanska republiken Benin. Han har tillgång till fyra miljoner euro vars ägare med familj har omkommit. Hemskt, men den avlidna miljonären hette också Dahlblom i efternamn och därför kan Mathieu överföra pengarna till mitt personliga bankkonto mot sextio procent av summan i arvode. Det blir bara en och en halv miljon till mig. Det var snålt, doktorn. Greg Oleg är fortfarande prio ett.
Shola Williams skriver ett kortfattat mail om att en man som dog i en flygolycka i Alaska 2004 hann underteckna ett kontrakt värt 26 miljoner dollar. Men vad får jag om jag lånar ut mitt kontonummer, visanummer och personnummer till Shola? Det skriver hon inte. Verkligen slarvigt med tanke på hur mycket pengar hon förvaltar!
Google har visst börjat med lotterier där man vinner utan att ens köpa lotter. Jag har i alla fall en vinst att hämta hos Google Corporations, står det här.
Irish Lottery Programme (med en turkisk mailadress) meddelar att jag har vunnit 3,5 miljoner pund tack vare min hotmailadress.

Är det inte pengar så är det kärlek.
Sarah hälsar att hon har lagt upp nya porträttbilder på www.hornylocalgirls.net. Vilken Sarah är det? Othman som vikarierar på redaktionen ibland skriver nog sitt förnamn utan H. Kanske bilderna på sajten kan ge ledtrådar till Sarahs efternamn, för jag minns det inte.
Nikki skriver att vi är grannar och nu vill hon träffa mig för hon har blivit kär i min facebookbild. Hon skulle bara veta att den bilden togs redan 1971. Jag har förändrats en hel del sedan dess och inte bara till det bättre. Men vad är det här? Jobbdatorn vill inte släppa fram mig till Nikkis profil på www.hookupwithgirls.net. Det är definitivt inte okej. Chefredaktören Nina är på semester så jag får ta ett snack direkt med vår dataansvarige. Det strider säkert mot någon lag att begränsa journalisters tillgång till information.
En annan, anonym beundrare har skickat ett digitalt alla hjärtans dag-kort. Mycket intressant. Få se, bildfilen heter valentine.exe…. hur öppnar man den? ”Click here!” står det. Bara att klicka. Nu kör vi!