DELA

Balen är räddad, klänningen köpt!

Här kommer ett viktigt meddelande till det åländska folket och ett lugnande besked till mina nära och kära: Med hjälp av en resolut syster (tack, tack!) och ett veckoslut i Österbotten har en klänning inhandlats till självständighetsbalen. Den är svart, lång och på alla sätt passande och fin.
Jag kommer inte att skämma ut mig i den. Den gör rentav att jag nästan ser lång ut.

Klänningen inköptes i Karleby, i en butiken med det mycket passande namnet Halonen. Dessutom råkade det sig så utomordentligt väl att denna den enda klänning som inte förmerade utbuktande delar av min kropp var nedsatt till halva priset.
Den är möjligen aningen för lång, men min förhoppning är att kunna låna in högklackade skor för att ytterligare lyfta mig över havet.

Jag tackar alla för erbjudanden om klänningar, tips om sömmerskor och skisser till vackra kreationer. Det värmer. Denna gång blev det lättast så här, men om min kompis Tarja ska fortsätta bjuda, så blir det väl att sy upp en klänning varje år.

Blott två saker saknas innan jag är komplett utstyrd för bal, nämligen smycken och en handväska. I mitt juvelskrin trängs inga diamanter, tyvärr, men är det någon som vill visa upp vackra smycken i tv i 10 sekunder, så erbjuder jag min kropp som annonspelare.
För handväskan har jag stora planer, men jag återkommer till dem. Vänta bara.

Bara några dagar efter självständighetsdagen har Nya Åland julfest, och temat är glitter och glamour. Gissa vem som har klänningen fixad? Och gissa om mina arbetskamrater som i regel ser mig hasa omkring i yllesockor och en ful gammal fleecetröja (väldigt varm och skön) kommer att bli imponerade?
Alternativet är att de alla ROTFL. Eller LOL. Eller rentav UVSÄHG.
Ja ja. Rolling on the floor laughing. Eller Laughing out loud. Eller, min hemkörda, Undrar Vad Som Är Hela Grejen.

I Facebook– och Twitter-eran gäller det att ha koll på sina förkortningar. Jag kan slå vad om att det bland alla inbjudna på slottet detta år finns någon som twittrar om det. Inte jag. Jag kommer att ha fullt upp med att hålla mig på benen i mina höga klackar och min långa klänning.
Men, OMG, jag kanske kan bidrag med en snygg vurpa. Och bilder på vad de andra åländska damerna har på sig.