DELA
Foto:

Backstagekärlek på Jurmo (del 2)

Ibland är svaret närmare än man tror.

Häromveckan avslöjade jag hur mina medarbetare blev alldeles till sig för att två artister – det finlandssvenska bandet Cats On Fires sångare Mattias Björkas och svenska Frida Hyvönen – möjligen blev ett par på Island In The Sun-festivalen på Jurmo 2012.

Jag avslöjade också att en Nyanreporter inte hade briefats om att detaljerna om den parbildningen var prio ett när han intervjuade Björkas, som spelade med sitt band Vasas Flora Och Fauna på kulturnatten i år.

Därför frågade han inget alls om Björkas och Hyvönens kärleksliv.

Och eftersom ingen av mina medarbetare som ville veta hur Mattias Björkas och Frida Hyvänen blev ett par på Jurmo på Åland 2012 vågade ringa eller skicka ett mejl till Björkas eller Hyvönen skulle de få leva resten av sina liv i ovisshet.

Om det inte vore för Ålands radio och tv, alltså. Svaret fanns där hela tiden, i ett sommarprat som Island In The Sun-grundaren Ulrika Navier hade den 15 juli i år.

Jag citerar henne för att få valuta för mina licenspengar:

– Eller den där gången som Cats On Fire spelade samma år som Frida Hyvönen och sångaren Mattias Björkas var helt lyrisk och nervös för att han eventuellt skulle få träffa Frida på backstageområdet. Han frågade mig flera gånger om det verkligen var så att de skulle få möjlighet att ses då han tyckte att hon var så fin och fantastisk. Och det var inte bara så att de träffades. De blev också ett par på den festivalen. När jag för en månad sedan var på en konsert med Mattias andra band Vasas Flora Och Fauna i Stockholm så såg jag Frida stå och hålla deras gemensamma bebis i famnen. Jag hoppas verkligen att de döpt barnet till Jurmo, jag tycker att det är ett perfekt namn på en bebis.

Aha! Det var alltså Mattias Björkas som tog det först steget. Eller? Kanske hängde han bara backstage hela dagen och poserade nervöst medan han förgäves försökte komma på hur han skulle ta kontakt, tills Frida Hyvönen tröttnade på att vänta och gjorde själv.

Om mina kolleger inte insisterar på att få veta hur det går till när bebisar tillverkas, till exempel i den åländska skärgården, så föreslår jag att granskningen av Mattias Björkas och Frida Hyvönens interaktion på Jurmo avslutas här.