DELA

Snusburkar som ursäkt för segregerade bussar?

Vad var det som hände på Eckerö-bussen? Har det hänt att Viking Lines busschaufförer har delat in passagerare utgående från etnicitet eller storlek på bagage (underförstått i snussmugglare och andra resenärer)?
Är det rasism eller bara sunt förnuft och omdöme om passagerarna?
Läser man den livliga diskussionen i olika sociala forum får man uppfattningen att:
A. Snussmugglare är stökiga, irriterande och pratar högt med varann på främmande språk .
B. Det är rätt åt dem att de sätts i en egen buss, eftersom de är irriterande och har stora väskor.
C. Om någon annan med utländskt utseende dras över samma kam, fast hen inte är snussmugglare, är det otur – men sånt händer.
Med förbehållet att inte på långt när alla ålänningar tycker så, finns det ändå en stor grupp som gör det.

Snussmugglingen på färjorna är en i högsta grad offentlig hemlighet. Rederierna har genom olika arrangemang gjort det så lätt som möjligt för snuskurirerna att köpa sina stora mängder.
Biljetterna kontrolleras, men alla vet att det finns ett system för att handla med flera biljetter i olika kassor, för att handla med flera biljetter med hänvisning till familjemedlemmar, att handla på dagligen återkommande resor, med pengar i olika plånböcker och noggrant uträknade ransoner.

Nu kan man ju säga att snuskurirerna genom att delta i en olaglig verksamhet får ta det som drabbar dem. De smugglar ju. Spela roll om de får sitta i en egen buss.
Å andra sidan: tullen vet om trafiken. Rederierna vet – och tjänar pengar på varenda tur. Polisen i Sverige vet att färjsnuset säljs i tobakshandlar över hela Sverige. Och ålänningarna, signe oss, vet allra bäst, och väljer att ösa förakt över dem som är lägst i hierarkierna, de fattiga människor som för sin inkomst åker tur efter tur över Ålands hav.

Det är snuskurirerna som nu, likt Indiens kastlösa eller färgade under apartheid, ska hållas isär från de ”normala”resenärer som bara är ordinärt fulla, högljudda, behängda med småbarn eller vad man nu kan vara när man anlitar ett offentligt transportmedel.
Vad som egentligen inträffat och hur många gånger det hänt att passagerare särbehandlats på grund av etnicitet är en fråga för rederierna och bussbolagen att reda ut.

Den andra diskussionen, den om snussmugglarna och hur dom beter sig blottar en avgrund av småsint missunnsamhet som faktiskt inte är ett modernt samhälle värdigt.
Är vi inte bättre än att det stör oss så omåttligt att folk på bussen pratar högt på ett annat språk att vi är beredda att tillåta, till och med uppmuntra, rassegregering på Kapellskärs-bussen?
Och förstår vi inte bättre än att det är rederierna som vilken dag som helst kunde stoppa snustrafiken, om de inte tjänade så mycket pengar på den?
Och är vi så självgoda att vi inte ser parallellen mellan det kryphål i lagen som byggt den stora postterminalen i Sviby, och det som underhåller snustrafiken.

Är det närapå en mänsklig rättighet för en ålänning att snusa fast EU säger nej, men ett föraktligt brott för lite brunare människor att köpa och sälja det.
Kom igen, ålänningar. Lite bättre kan vi.

Nina Fellman

nina.fellman@nyan.ax