DELA

Viskväll på Rödhamn lockade många

Musiker med kärlek till Rödhamn har i snart tio år spelat upp till viskväll en gång per sommar.
Årets upplaga bjöd på både skivsmakprov och spontandans.
Varken initiativtagare Markus Helander eller Anette Gustafsson på Rödhamns gästhamn är riktigt säkra på hur många år det har ordnats viskvällar på Rödhamn, men de chansar på åtta. Och fler ska det bli!
– Vi musiker känner oss alltid så oerhört välkomna här, och det är roligt att göra något för Rödhamn, som är en så fantastisk plats, säger Helander.
Hans egen relation till Rödhamn började via vännen Christian Juslin, som hyste stor förtjusning för Rödhamn och började spela där för välgörande ändamål. När Juslin slutade tog Helander över, och har de senaste åren samordnat en viskväll per sommar tillsammans med Kristian Karlå.
Upplägget är enkelt: ett gäng musiker spelar visor på bryggan, och folk från gästhamnen eller andra båtresenärer som hittat ut sitter på klipporna och sjunger med. I år gick viskvällen av stapeln måndagen den 21 juli, och förutom Helander och Karlå stod Andreas Jacobson, Kim Jansson, Johanna Evenson och Patrik Smulter för musiken.
– Ett år transporterade vi ut ett kompressoraggregat för att få ström till PA-system och instrument, men det blev så krångligt, så numera kör vi akustiskt, säger Helander.
Programmet brukar bestå endast av allsång, men i år bjöds det också på ett smakprov från Helanders nyutkomna skiva Twister.
Läs mer i papperstidningen!

Ylva Vikström