DELA

Video och turné för Ulvens döttrar

Ulvens döttrar gör som bäst sig redo för både en turné och inspelning av en ny musikvideo. Under turnén framför de musik från sitt senaste album ”Frusen dans”.
Turnén drar i gång den 8 augusti med start på Kumlinge kulturcentrum.

– Det är faktiskt den enda spelningen vi gör på Åland, säger Ella Grüssner Cromwell-Morgan, som är yngst i syskonskaran.

Därefter spelar de i Österbotten i Närpes, Jakobstad och Vasa och sedan i Helsingfors. Turnén avslutas i Estland på festivalen Viru folk. Det blir några intensiva dagar med ett nytt spelställe varje dag. Johanna Grüssner berättar att det krävs mycket planering inför varje turné till följd av den muskelsjukdom som alla tre systrar lider av.

– Vi klarar oss inte utan att ha någon assistent med oss. Bara trappor är ett stort hinder, så en hel turné tar mycket på krafterna.

Föräldrahemmet i Mariehamn tjänstgör för tillfället som replokal och det är även där musikvideon till låten ”Innan sagan börjat”, med text av Isabella Sarling och musik av Ella Grüssner Cromwell-Morgan, snart ska spelas in. I bandet ingår också Kristoffer Gottberg och Markus Helander.

Videon spelas in med Andreas Fliflet, sommarålänning med rötter på Åland.

– Han är väldigt intresserad av bild och musik i kombination. Han har egna teorier om hur man får fram det bästa ljudet, säger Ella Grüssner Cromwell-Morgan.