DELA

”Vi ska bli störst i Norden”

I dag drar Ålands sjödagar igång i Sjökvarteret i Mariehamn. För andra året i rad är det Johan Sjölund som håller i trådarna och programmet är mer fullspäckat än nånsin.
– Vi har högt flygande planer för evenemanget, säger han.
Den vana besökaren av Sjödagarna kommer att känna igen sig i programmets upplägg. I dag onsdag är det sjösäkerhetsdagen, i morgon folkmusikdagen, och allt avslutas på söndag med barnens dag. Börjar man läsa hittar man dock ett antal nyare inslag.
– Riktigt kul ska det bli med vår matlagningstävling Halv tre i Sjökvarteret, då representanter från alla de ålänska politiska partierna gör upp om vem som lagar bäst mat, berättar den ansvarige projektledaren Johan Sjölund.
– Det är också första gången vi har teater i skuthallen, en perfekt lokal för dramatik, då Matts Stenlund uppför Joel Petterssons ”Pojken som blev en carbidlampa”.
Många har oroat sig för årets Sjödagar, eftersom de stora skutorna är iväg och tävlar i Tall Ships Race. Sjölund håller med om att det är tråkigt, men lovar att flera skutor kommer att finnas på plats. För den som vill fly landbacken helt finns det också räddning.
– Varje dag kommer det att gå båtturer till Rödhamn och Kobba klintar, och så har vi en ny båt som kallas Chillers Paradise som man kan åka ut i och bara ta det lugnt. Den tar upp till elva personer i sina soffor, så att alla vännerna kan komma med på en riktig njutartur i kvällen.
Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm