DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>SEGRAREN Carina Karlsson vann Poetry Slam som i år hölls på Bastun.

Varm poesi ur terrorns skugga

Attackerna i Paris satte sina spår i också Poetry Slam som ordnades på lördag kväll.

– Men Poetry Slam visade att kulturen och gemenskapen övervinner också ondskans nedslående krafter, skriver Monika Holmström.
Genom novemberkvällens mörker tog sig de poesiälskande fram till Ålands litteraturförenings årliga evenemang Poetry Slam, den här gången i Bastuns själfullt slitna miljö.

Med bara ordens och röstens hjälp skulle fem hugade poeter nå fram till publikens hjärtan och sinnen i dikter som skulle vara högst tre minuter långa.

Tävling är kanske oftast konfliktsökande, men i det här sammanhanget skapar den lekfullt sinnade tävlingen gemenskap i ordkonstens tecken – och det är fantastiskt!

Särskilt den här kvällen var det välbehövligt på grund av de tragiska attackerna i Paris och Beirut som skördade många oskyldiga människors liv. Men Poetry Slam visade att kulturen och gemenskapen övervinner också ondskans nedslående krafter.

Deltagarna i årets Poetry Slam var Mikael ”Igge” Holmberg, Doris ”Doddo” Ingman, Carina Karlsson, Marit Wall och Susanne Österlund.

Kvällens högsta sammanlagda poäng som vinnare i Poetry Slam 2015 fick poeten Carina Karlsson (bilden), som även delade med sig av sina prisböcker till de övriga deltagarna. Hennes dikter manar till känslans eftertanke, att vi som publik lyssnar och lever med.
Monika Holmström

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!