DELA

Variationsrikt i akvarell

Blommor, stilleben, naturscenerier. Variationen i motiv och också i den akvarellteknik som använts är stor i den utställning som Isa Hällströms Mediselever nu visar i Finströms kommunbibliotek i Godby.
Utställningen med arbeten av akvarellmålarna på norra Åland har redan blivit något av en tradition. Kursen som i tiden startade i Saltvik hålls numera i Godby högstadieskola och har naturligt en betoning på deltagare från just norra Åland. Speciellt för årets kurs och utställning är dock att elever från Saltvik och Sund, som påbörjat sin utbildning på hösten, inte kunde fullfölja den på vårterminen på grund av kommunernas anslagsbeslut. På vårterminen har i stället en del nya deltagare kunnat komma med från Mariehamn.
På utställningen finns dock arbeten också av sådana som deltog endast på höstterminen. Varje kursdeltagare har fått möjlighet att ställa ut två eller tre alster och tolv har valt att komma med.

Kvalitet
Isa Hällström arbetar med teman som byter i stort sett varje kurskväll. Det gör att eleverna hinner pröva på mycket och det syns också i en rikt varierad utställning. Att det finns deltagare som hållit på ett tag med akvarellmålning kan man också lätt varsebli. Flera av de utställda arbetena vittnar om ett betydande kunnande i akvarellmåleri.
Några av deltagarna som fanns på plats för att hänga utställningen när Nyan gjorde ett besök i veckan verkade väldigt eniga om sina erfarenheter av akvarellkursen.

Kul att skapa
– Vi har så himla kul, säger Else-Maj Sjöberg.
– Det är så trevligt att få skapa och utrycka sig och Isa är en så bra lärare, hon hymlar inte utan säger som det är, säger Marlene Eriksson och de andra verkar instämma.
De som nu ställer ut i biblioteket är: Britt Bomanson, Lena Borg-Salmi, Sara Eriksson, Tove Chanfreau, Marlene Eriksson, Diana Lindman, Inger Lindblom, Lilian Karlsson, Anneli Källgren, Birgitta Rosenberg, Else-Maj Sjöberg och Sirpa Zetterman.
Utställningen pågår till den 26 april och biblioteket är öppet måndag-fredag kl. 12-20.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax