DELA

Vandra i Annis fotspår på Simskäla

Också i år arrangerar Vårdö kommun dramatiserade vandringar i författaren Anni Blomqvists fotspår. Den första vandringen äger rum nu på söndag.
För andra året i rad arrangerar Vårdö kommun en dramatiserad vandring på Simskäla i författarinnan Anni Blomqvists fotspår. Ann-Gerd Steinby har skrivit manus och fungerar som guide, liksom i fjol.
Vandringen består av sex scener som utspelar sig sommaren 1960, året innan de dramatiska händelser som skulle prägla hela Annis liv och författarskap.
– Det var en lycklig tid, Anni var mycket förtjust i sin man Valter, hade två trevliga söner, och en tillvaro som började ordna upp sig ekonomiskt, säger Steinby,


Kö till barnroller
Skådespelarna Sonja Högman och Jan Nordberg spelar makarna Anni och Valter Blomqvist. Besökarna får också möta Annis lärarinna Naemi Pettersson som spelas av Lisbeth Lindfors, och turisten Stina Åberg. Skolklassen som Lindfors undervisar består av riktiga Vårdöbarn, och Steinfors berättar att det rentav varit kö till att få medverka.
Vandringarna bokas via Vårdö bibliotek. Tidpunkterna är söndagen den 29 juni, onsdagen den 2 juli och söndagen den 6 juli. Klockslagen är alltid 11 och 15.30.
Läs mer i dagens Nya Åland.

Ylva Vikström

ylva.vikstrom@nyan.ax