DELA

Ungdomsorkestern blåser in våren

Då Mariehamns ungdomsorkester håller sin traditionsenliga vårkonsert på söndag präglas konserten av goda samarbeten till andra åländska orkestrar.
Årets gäster Alandia Big Band inleder konserten med ett set storbandslåtar.
– Det är imponerande att lilla Åland kan ha ett storband av den här klassen och ett flertal av musikerna är före detta och nuvarande musikanter i Mariehamns ungdomsorkester. Vi har haft ett mångårigt och fruktbart samarbete, skriver Krister Norrgrann i ett pressmeddelande.
Ledare för Alandia Big Band är Edward Furbacken.

Samarbeten

Därefter uppträder en stor slagverksensemble under ledning av Kim Jansson och en blåsarkvintett under Kjell Frisks ledning.
I såväl slagverksensemblen som blåskvintetten spelar elever från Ungdomsorkestern och Ålands musikinstitut.
– Jag är så glad över detta samarbete med Ålands musikinstitut och dess rektor och lärare och jag tror att samarbetet är till nytta för båda parterna – ett win-win samarbete helt enkelt, skriver Norrgrann.
Den sista delen av programmet står A-orkestern för och som vanligt, då Åke Hillar står på dirigentpulten, inramas den programdelen av två marscher, i år komponerade av Karl L King.
Mellan dessa ryms bland annat några låtar av Björn Ulvaeus och Benny Andersson, Tom Jones och One Direction, vilka är specialarrangerade av Andreas Kjäll.
– Mitt i allt detta klämmer vi in Serenade for a Picket Fence, där slagverkarna igen får visa sig på styva linan.
Konserten hålls i Alandicas stora sal på söndag klockan 16.00. (ke)