DELA

Ungas litteraturdagar hela veckan

Den här veckan kulminerar årets upplaga av Ungdomens litteraturdagar. Under veckan får skolor runt om på Åland besök av inbjudna författare. (På bilden Laura Trenter, en av de deltagande författarna.)
I årets vecka ingår också ett par nya aktiviteter: låtskrivarverkstäder för för årskurs 8 med Peter Hägerstrand och och stor boktävling på Åland 24.
De författare som är aktuella i årets vecka är: Douglas Foley, Maria Turtschaninoff, Olivia Bergdahl, Peter Hägerstrand, Kolbeinn Karlsson, Laura Trenter, Fred Forsell, Susanna Alakoski och Sara Kadefors. Några av författarna har man engagerat i samarbete med Mariehamns litterturdagar som inleds på fredag.
Under veckan skall samtliga elever i årskurs 7 få möta två författare.
Fredagen den 19 mars klockan 11.30-14.00 ordnas det för andra året i rad mingelfest för åk 9 på stadsbiblioteket Även i år samarbetar ungdomens litteraturdagar med Nordens instituts skrivtävling för åk 9 och prisutdelningen sker under mingelfesten.
Serietecknaren Kolbeinn Karlsson har skrivit en queer, lite säregen men underhållande berättelse om två ”troll” i skogen och är inbjuden i samarbete med föreningen Regnbågsfyren.
Efter undomens litteraturdagar kommer även i år Barnens litteraturdagar. De äger rum i vecka 16, det vill säga den 19-23 april, berättar projektledaren Lina Antman i ett pressmeddelande. (jk)