DELA

Ung duo på Alandicas stora scen

– Vi trodde inte att det var sant.
Så reagerade de åländska musikerna Emil Grönvall och Yohan Henriksson när de fick frågan om de ville ge en egen konsert i Alandicas stora konsertsal.
Men det var allvar. Den 6 december är det dags.
Föreningen Önningebymuseets vänner bjuder på två konserter av helt olika karaktär på Alandica på Finlands självständighetsdag, den 6 december.
På eftermiddagen blir det klassiska tongångar med pianisten Samuel Skönberg och sopranen Elina Granlund. På kvällen modernare tongångar av Yohan Henriksson och Emil Grönvall.
– Det lät litet för stort när vi först hörde det, säger Emil Grönvall.
– Vi fick nog frågan för att vi alltid haft en positiv inställning både till musiken och till människor. Vi började ute i skärgården och har spelat på alla möjliga ställen sedan dess. Och vi har lagt ner mycket tid på att får det att låta bra.
Kjell Ekström upptäckte Grönvall och Henriksson när de spelade på Östersjöfondens tjugoårsjubileumsfest.
– Han undrade om vi ville göra något eget. Vi trodde inte att det var sant när han berättade att man skulle hyra Alandica.
Blir det här er största spelning?
– Det blir det. Kjell och föreningen står för marknadsföringen, det är sånt vi är sämst på. Vi kan säkert lära oss mycket av det här projektet.
Vad ska ni spela?
– Vi har över 140 låtar på vår repertoar och har gjort alla möjliga gigs. Den här gången väljer vi våra egna favoriter, både eget och covers. Kanske spelar vi några egna låtar som ingen hört tidigare.
Tisdagen den sjätte december klockan 15.00 uppträder Samuel Skönberg, piano och Elina Granlund, sopran.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom