DELA

Tysk tv-tid klar för Rekordövervakaren

Nu är premiärdatum satt i tysk tv för filmen Rekordövervakaren, filmen som spelades in i Mariehamn och Föglö i fjol.
Det är Lis Karlsson på Föglö som kommer med senaste nytt gällande filmen Rekordeboebachter, eller Rekordövervakaren som den heter i svensk översättning.
Via produktionsbolagen har hon fått veta att filmen nu fått visningstid i tysk tv. Och det blir precis som filmbolaget lovade, på ”bästa sändningstid en fredagkväll”.
Filmen kommer att sändas i tyska tv-kanalen ARD fredagen den 18 maj 2012 klockan 20.15.

Rekordmånga studs
Nyan har tidigare berättat om filmen som utspelar sig både i Mariehamn och den åländska skärgården. Föglö fungerade som en central inspelningsplats.
Filmen handlar om en rekordkontrollant som sänds ut av Guiness rekordbok för att kontrollera ett världsrekord. Handlingen följer kontrollanten när han sänds till Finland, vidare till Åland och vidare till Föglö.
På Föglö finns nämligen en tolvårig pojke som skall ha kastat smörgås och fått stenen att studsa på vattenytan hela 52 gånger. Det gällande världsrekordet innehas av en man från Pennsylvania i USA och lyder på 51 studsar.
Filmen berättar sedan om vad som händer med rekordövervakaren i mötet med skärgården och med pojken. Den tolvårige rekordsmörgåskastaren på Föglö har, enligt filmens manus, en tysk mor och pratar därför tyska.
Läs mer i papperstidningen!

Anna Björkroos