DELA

Två konserter för Triolen

Sångkören Triolen har två konserter på gång.
I kväll är det traditionell vårkonsert på Valborg i Lemland, med start kl 19.30.
Kören sjunger under ledning av John-Adam Sjölund och då bjuds det bland annat på folkvisor, sånger av Jack Mattsson, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk och av Benny Andersson och Björn Ulvaeus, berättas i ett pressmeddelande, som fortsätter:
Det blir också allsånger och dessutom gästas Triolen av trombonspelande Lucas Sjöblom från Lemland. Spelar gör också Lumparlandslaget som spelar fiol, dragspel och bas och som består av Martin Staf, Dennis Eriksson, Linus Staf och Ida Eriksson. De kommer bland annat att bjuda på vals och polka. Triolen gästas också av Agneta Sjöblom som tillsammans med Jana Eriksson kommer att sjunga duett i sånger av Nils Ferlin och Nanne och Peter Grönvall.
– Vi kommer att ha en bra konsert i år med massor av godbitar, hälsar kören.

Sommarlov
Lördagen den 3 maj är det dags för nästa körframträdande. Då sjunger Triolen tillsammans med Kronoby sångkör från Österbotten på Catharinagården i Hammarland kl 19.00. Kronoby sångkör dirigeras av Maria Timoshenko och de bjuder på sånger arrangerade av bland andra Kjell Lönnå.
Efter dessa två konserter tar Triolen sommarlov och börjar sina övningar igen den 2 september kl 19.30 och skulle gärna ta emot nya sångare i både dam och herrstämmorna. Så om det finns någon som är nyfiken på kören är dessa två konserter bra tillfällen att bekanta sig med kören, skriver Jana Eriksson, ordförande i Triolen.