DELA

Webb-tv: Tung metall på Dark water

På lördagen gick Dark Water Metal Fest för första gången av stapeln på Stallhagens flytande scen. Där spelade bland annat Smuck wagon, Red Room Ensamble och det svenska bandet In Mourning.
Heidi Liljenbäck och Outi Erkkila-Simppo kommer från Åbo, och hörde om festivalen via en vän som arbetar med evenemanget.

– Det är inte så många människor här på festivalen, det kanske är fler människor nästa år. Men det är ett väldigt vackert ställe. Det är väldigt speciellt med en flytande scen, men det är lite synd att banden är så långt ifrån publiken, säger Heidi Liljenbäck.

– Det är ovant att publiken tittar ner på banden, det brukar vanligtvis vara tvärt om, säger Outi Erkkila-Simppo.

Emil Torp kom till festivalen för att lyssna på bandet Red Room Ensemble. Sångaren i det bandet är trummis i hans band Broilers of death.

– Det är jättefint här, men det är fel ställe för en hårdrocksfestival. På hårdrockskonserter ska man vara nära scenen, säger Emil Torp.

Heavy metal är ett bra sätt att avreagera sig genom musiken.

– Alla metal-fans är trevliga. Det är aldrig bråk på en metal-festival. Jag har varit på många andra festivaler och det är bara på metal-festivaler som det inte slutar med bråk.

Dalkarlar

På festivalen spelade också det svenska bandet In Mourning, som är ett progressivt dödsmetallband.

– Det här är verkligen ett superupplägg, och en väldigt behövlig festival för Åland. Rockoff är mer av en stadsfestival, säger bandets gitarrist Tim Nedergård.

Det bästa med festivalen är placeringen menar han.

– Det är suveränt här. Det är underbart att komma ut i skogen och lyssna på metal. Och så är det god mat och god öl.

Bandet är från Vansbro i Dalarna, men Tim Nedergårds pappa och bror bor på Åland.

– Vi kommer spela eget material, snabba och tunga låtar. Vi är inte nervösa, bara taggade.