DELA

Tidlöst och aktuellt i ”Arvet”

– Robert Liewendahl utnyttjar skickligt det hot och de spänningar som ligger i luften långt innan man hunnit läsa testamentet. Mycket vill ha mera, brukar man säga och bortaålänningen Henrik ser helt andra värden i bondgården än den rotfaste jordbrukaren Arvid. Det skriver Nyans recensent Jan Kronholm bland annat om ”Arvet” som hade urpremiär på Alandica i fredags. (På bilden Tomas Lundberg och Jonas Danielsson.)

Stämningen efter en begravning är alltid lite speciell. Den anspänning som en jordfästning av en nära anhörig bär på släpper efter hand sitt grepp om de inblandade och det uppstår en situation där människor kan känna att de kommer varandra närmare, åtminstone att chansen finns där.
Så upplever jag öppningscenerna i Robert Liewendahls ”Arvet” som fick sin urpremiär på Alandica i fredags.
Snart skall det dock visa sig att chansen till avklarnad försoning går förlorad men det är förstås också en nödvändighet för att ge föreställningen dess dynamik.

Läs hela recensionen i dagens, måndagens, tidning.

Onsdagens föreställning är slutsåld, men fler följer till veckoslutet.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax

tfn 528 466

Foto: Fredrik Törnroos

foto@nyan.ax

Teater
”Arvet”.

Manus och regi: Robert Liewendahl. Scenografi: Jonas Wilén. Dräkter: Lena Andersson. Scenbygge: Dan Wilén, Ljus och ljud: Johan Mansnerus, Andreas Backman och Dany Nordström. På scenen: Tomas Lundberg, Jonas Danielsson, Katarina Gäddnäs, Eva Ekström-Andersen och Mathias Boijer. Urpremiär på Teater Alandica den 21 januari.