DELA

Teater ger unga självförtroende

Att spela teater ger unga ökat självförtroende, man lär sig att uttrycka sig inför publik.
På måndag den 1 september inleder teaterföreningens teaterskola höstens verksamhet. Nytt för i år är att det bildas även en DUV-grupp, berättar teaterföreningens ordförande Maria Mäntylä.
Teaterföreningens teaterskola har varit populär och också inför den här hösten har man redan många anmälda.
– Det finns ända plats för fler och vi tar emot anmälningar ända till dess att terminen kör i gång, säger Maria Mäntylä.
Teaterskolan vänder sig till barn och ungdomar mellan 7 och 18 år, men helt strikt är man inte med åldersgränserna. Verksamheten sker i grupp efter ålder och tidigare erfarenhet. Man arbetar två timmar tre dagar i veckan och varje lärare ansvarar för en dag.
Lärare är Amanda Nordas, Matts Stenlund och Ove Andersson. Amanda Nordas har hand om de yngre medan Matts Stenlund och Ove Andersson tar sig an de äldre deltagarna. Ove Andersson är också lärare för den nya DUV-gruppen.
Anmäla sig kan man göra genom att gå in på teaterföreningens hemsida (www.teater.ax).
På söndag, den 31 augusti, kl. 18 hålls ett stormöte i stadshuset för elever och föräldrar där man ger närmare information om läsåret. För deltagande i den nya DUV-gruppen kan man också kontakta Ove Andersson direkt på telefon 0457 089 214.
Läs mer i papperstidningen!

Jan Kronholm