DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>KALLA RUNOR Trots att kalla färger dominerar i den här målningen uttrycker runorna runt kvinnan en definition av kärlek. Ingmar Eklund ställer ut i Skarpans.

Tätt med utställningar för Ingmar

Ingmar Eklund ställer ut sina målningar dubbelt i sommar. Nyan besökte honom på Brändö.
Under högsommaren ställde Ingmar Eklund ut sina akrylmålningar på Galleri Regnbågen i Brändö by, tillsammans med Anita Hellström-Sandbergs temperamålningar och Monika Gröndahls naturfotografier. På torsdag öppnas hans utställning inne i Mariehamn på Skarpans galleri.

Dörren är låst när Nyan anländer till det lilla galleriet mitt i Brändö by men efter några telefonsamtal dyker Ingmar Eklund upp för att låsa upp dörren. Han bjuder på cola och berättar om sina målningar och sina olika tekniker.

Utställningen i Brändö som nu flyttats till Mariehamn består av färgstarka porträtt i akryl och en del mörkare naturmotiv. Stilen är impressionistisk.

Landskapen är målade direkt ute i naturen.

– Jag tar med mig mitt staffli dit ut. Staffliet råkar vara exakt likadant som det Helene Schjerfbeck hade. Det är från 1880 och jag köpte det av en kvinna som sade ”jag säljer bara åt såna som målar”. Och det har jag försökt göra.

Läs mer om Ingmar i papperstidningen eller e-Nyan!