DELA

Syskonens naturbilder minner om vår

Syskonen Andy Horner och Liz Harvey ställer för första gången ut tillsammans. Det gör de på galleri Skarpans i Mariehamn där Andys naturfoton i panoramastorlek och Liz färgstarka naturakvareller samsas väl och väcker vårkänslor.
– Vi valde med flit ut bilder från varmare årstider eftersom vi tycker det behövs nu när det är som kallast och mörkast, säger Andy Horner.
Han har bott på Åland i tjugo år och är för ålänningarna välkänd naturfotograf och lärare i fotografering. Systern Liz Harvey bor numera i Skottland och är sedan mitten av 2000-talet konstnär på heltid. Helst målar hon färgstarka akvareller även om hon på senare år också börjat prova lite på olja.
– Akvarell gillar jag för att man aldrig riktigt vet hur slutresultatet blir. Jag gör ofta fyra samtidigt och öser på med mycket färg. Jag gillar starka färger så mina akvareller ser nästan ut som akrylmålningar ibland.
Vernissage är det i kväll, torsdag, klockan 18 och då blir det också musikalisk underhållning med Liz son Tim Harvey och Andys dotter Hedvig Horner. Utställningen hänger på Skarpans till och med 1 mars.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist