DELA

Stämmor av Queen som lyfter taket

Fulare, slirigare, smutsigare. När hundra körsångare ska sjunga Queens rockklassiker får dirigent Johanna Grüssner ta till lite andra råd än vanligt.
– Det är kanske inte riktigt det jag menar egentligen, men när jag använder såna ord får jag det att låta som jag vill, säger Grüssner, som precis har avslutat helgens fyra timmar långa körövning.
Den 14 april blir det en konsert av det storslagna slaget på Alandicas stora scen. Då ska hundra körsångare, sju solister, tre dansare och hela orkesterensemblen från Queen-musikalen i Stockholm bjuda på ”A Tribute to Queen”, ett samarbete mellan den åländska Projektkören och den blandade kören Tonfallet från Jakobstad.


Tidigt förköp
Redan den här veckan släpps biljetterna till konserten i april.
– Som det nu är planerat blir det bara en konsert på Åland, men ju mer folk som köper på förhand desto bättre aning får vi om det skulle kunna bli fler, säger Grüssner som också påpekar att det var många som fick vända i dörren när Projektkören höll sin Ellington-konsert.
De sju åländska solisterna, som valdes genom en öppen audition i augusti, heter Elin Manselin, Johnny Ahlström, Torgny Stjärnfelt, Leonarde Brändström, Carola Larsson, Tony Wikström och Annika Sjöund. Bland dansarna, som också de ingick i ensemblen till Queen-musikalen på Cirkus i Stockholm, finns ålänningen Parva Pirzadeh. Kapellmästare är Michael Ottosson.
Läs mer i papperstidningen!