DELA

Stadens andra vardagsrum blir bok

Mariehamnarnas andra vardagsrum. Så vill Folke Wickström och Jerker Örjan gärna benämna Mariehamns begravningsplats. Här har de under sina vandringar träffat många mariehamnare och fört intressanta samtal.
Nu skriver de en bok om begravningsplatsen.
När Nyan träffar Folke Wickström och Jerker Örjans på begravningsplatsen kan de berätta att bokens manuskript snart är klart och att de hoppas på utgivning inom ett år. Vem som står som utgivare är dock inte helt klart.
– Vi kontaktade församlingen och fick grönt ljus för att skriva en liten orienterande skrift om begravningsplatsen, men under det år vi jobbat med den har vi stött på så mycket av intresse att det nu vuxit ut till en hel bok. Man kan säga att vi totalt misslyckats med att göra en liten bok, säger Örjans.
– Det blev ju lite mera omfattande än det lilla häfte vi lovade göra och nu vet vi inte om församlingen fortfarande vill ge ut den, fyller Wickström i.
De har ännu inte vågat avslöja något för församlingen.
En bok skall det i varje fall bli. Illustrerad med teckningar av Wickström, kanske också med äldre dokumentärt bildmaterial.
– Ifall någon har intressanta bilder så går det bra att höra av sig, säger Wickström.
Läs mer i papperstidningen!

Jan Kronholm