DELA

Söker solister till Queen-konsert

På lördag blir det audition för solister till den åländska Projektkörens nästa satsning, en hyllningskonsert till rockbandet Queen.
Den som bedömer auditionerna är Michael Ottosson, keyboardist i hyllade Queen-showen ”We Will Rock You” i Stockholm i vintras.
Konserten ”A Tribute to Queen” planeras ha uruppförande i Mariehamn i april 2012, men repetitionerna startade redan i januari i år. Över 100 körsångare, från åländska Projektkören och kören Tonfallet från Jakobstad, kommer att stå på scenen tillsammans under konserten. För det musikaliska arrangemanget för blandad kör och kompband står åländska Queen-experten Bertil Andersson och Tonfallets dirigent Jan Holmgård.
Musikerna i bandet är alla från ”We Will Rock You” och dirigent är liksom tidigare Johanna Grüssner.
– Vi övar både på olika håll och tillsammans, i samband med helgens provsjungningar blir det heldagsövning för de åländska körsångarna, berättar Projektkörens ordförande Sune Carlsson.


Behöver herrar
Michael Ottosson deltog som musiker i ”We Will Rock You” och är Queen-konsertens kapellmästare. Han kommer att bedöma provsjungningarna tillsammans med en jurygrupp, och är också den som står för ackompanjemanget.
Auditionerna börjar klockan 16 på lördag och sker på Mikaelsgården, strax bredvid Finströms kyrka. Sångare som provsjunger ska förbereda sig för två sånger och meddela om sin närvaro.
– Vi behöver 3-5 solister, men vi behöver också lite fler herrar till kören, säger Carlsson som uppger att alla intresserade kan kontakta kören via mejl på adressen projektkoren@aland.net.
På Projektkörens hemsida www.projektkoren.ax finns närmare instruktioner om hur man ska gå till väga om man vill delta i auditionerna.

Sara Othman