DELA

Skådespelare sökes till årets Bentes-pjäs

Skådespelaren Matts Stenlund regisserar årets sommarteater på Bentes.
Pjäsen blir ”Charleys tant” av Brandon Thomas.
Nästa vecka hålls audition för hugade skådespelare.
I slutet av juni blir det premiär för årets sommarteater på Bentes. Preliminärt planeras tretton föreställningar.
”Charleys tant” blir den tjugoförsta pjäsen som spelas på Bentes sedan starten 1992. Pjäsen har spelats tidigare på Åland.
– Charleys Tant spelades för 32 år sedan av Hammarlands uf på Hammarbo. På scenen stod Lars Häggblom och regissör var Synnöve Westerberg. Åtta år senareuppfördes pjäsen på Solbacka av Västra Saltviks väl, skriver producenten Ulf Schröder i ett pressmeddelande.


Audition
Matts Stenlund regisserar årets uppsättning.
– Matts Stenlund är känd som skådespelare med många års erfarenhet i teatervärlden, såväl på Åland som utanför landskapet. År 2009 regisserade han bland annat ungdomspjäsen ”Eko” med Östra Saltviks uf, skriver Schröder.
För de som vill vara med i pjäsen hålls en audition söndagen den 9 mars på förbundskansliet i Jomala. Rollbesättningen består av tio skådespelare i olika åldrar från 16 år uppåt.
– Planering inför sommaren och läsning med analys av pjäs och workshop påbörjas i mitten av mars efter att rollbesättningen är klar.
Förra året sågs Bentes sommarpjäs Pelle Svanslös av 1 200 personer.
– Årets pjäs är en skrattfest för såväl turister som ålänningar. Vi valde en fars eftersom vi senaste sommar erbjudit teaterunderhållning för de yngre. (ke)