DELA

Science fiction-möte i Mariehamn

Den sjätte Åcon-kongressen för science fiction- och fantasyfans inleds på torsdag kväll på hotell Adlon. Årets hedersgäst är författaren Tricia Sullivan, uppvuxen i USA men nu för tiden bosatt i Storbritannien.


Kongressen håller på till söndagseftermiddagen och ålänningar som är nyfikna på Åcon är välkomna.
– Vi brukar beskriva sf-kongressen som ett slags avslappnad litteraturfestival för alla som är intresserade av science fiction- eller fantasylitteratur. Man behöver inte vara expert på ämnet, det räcker med att tycka att det är roligt att träffa andra med samma intresse.

Så skriver Johan Jönsson som är med i arrangörsgruppen i ett pressmeddelande.

– En rolig sak är att Åcon nu börjar bli känt utanför Åland, åtminstone inom science fiction- och fantasybranschen. Vi kan bjuda in en författare till Mariehamn och få svaret ”åh, ja, Åcon! Det har jag hört talas om. Det verkar roligt!” istället för att behöva förklara vad vi tycker gör Åcon speciellt och varför de skall komma. Och förra året hade vi flera kongressmedlemmar som rest från Storbritannien för att vara med.

Hedersgästen Tricia Sullivan har skrivit ett tiotal romaner, mest science fiction men också en del fantasy under pseudonym. (pd)