DELA

Savoy satsar på barnvagnsbio

Barnvagn på bion?
Visst.
Nu kör bio Savoy igång babybiovisningar dagtid. Mammor och pappor får ta både barn och vagn med sig in i salongen.
Den första visningen blir veckans premiärfilm ”To Rome with love”.
Bioinnehavaren Tina Dahlblom-Landell gör som biografinnehavare i övriga Finland och Sverige och skräddarsyr visningar för föräldrar med småbarn.
– Vi har frågat föräldrar på nätet vilka visningstider som passar dem bäst. En del vill ha det tiotiden på morgonen, andra klockan två på eftermiddagen.
Den handikappvänliga gången från gatan upp till Savoys ingång fungerar bra för barnvagnar. Besökarna kan ta med sig barnvagnen eller bara insatsen in i salongen.
Ljudet blir lägre än vanligt för att inte störa barn som vill sova, och det finns tillräckligt med belysning för att föräldrar ska kunna gå ut ur salongen om det behövs, och barn som är så aktiva att de ser sig omkring i salen ska hitta tillbaka till sina föräldrar.
Halvvägs genom filmen blir det en paus. I foajén finns kaffe och te, bröd med pålägg och sallad, mikrovågsugn för babymat, potta, våtservetter och skötbord.
Biljetterna kostar litet mer än vid vanliga visningar.
Hur det går på Åland får vi veta nästa vecka. Bio Savoy visar ”To Rome with love” på tisdag klockan 10 och på torsdag klockan 14.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom