DELA

Rockar akustiskt till välskrivna texter

Svenska ”snällrockbandet” In Bloom, med åländska Emma Svensson i backupsång, har nyligen släppt sin första skiva.
På onsdag blir det lokalt releaseparty och spelning på Pub Bastun för den åländska publiken.
Låtskrivare och frontfigur Pär Eriksson har solo gjort två spelningar tidigare på Åland, en på Rockoff och en under Kulturnatten.
Sedan sist har han utvidgat soloprojektet och samlat ihop ett band, som redan har hunnit turnera flitigt. In Bloom har varit förband bland annat till Miss Li, Bo Kaspers Orkester och Timbuktu och vunnit musiktävlingar runtom i Sverige.
Förutom Eriksson och Svensson består bandet av David Sivelind och Simon Hjortek.
– Vi älskar alla att göra spelningar, det är det bästa med att vara i ett band, säger Eriksson.

Texterna viktiga
Eriksson beskriver sin musik som ganska snäll akustisk rock med spännande ackordföljder och tänkvärda texter. Han har också fått mycket positiv feedback för sin speciella och starka röst.
– Jag lägger ner mycket tid på låttexterna, och försöker ge allt jag skriver ett budskap. Jag vill skriva om sådant som är värt att berätta i en låt.

Blomstrande
Namnet In Bloom är hämtat från titeln på en Nirvanalåt som Eriksson lyssnade på mycket när han var yngre. Kurt Cobain skrev låten som en förolämpning mot alla som inte orkade eller brydde sig om meningen bakom hans texter.
Handlar namnet också för er om texternas betydelse?
– Jo det gör det också, men mest handlar det om att uttrycket betyder ”blomstrande”. Vi tyckte det var ett ovanligt passande namn för ett band, ett namn som klingar bra.

Vann tävling
Pär Eriksson började alltså skriva låtar i ett eget soloprojekt i april 2006 och har dess vunnit musiktävlingar runtom i landet.
Bland annat vann han tävlingen Scen 2006, där Roger Östman som sitter i svenska Grammis-juryn satt med och bedömde. Hela bandet har också lyckats bra bland annat i Emergenza-festivalens bandtävling, där de tog sig ända till final. För det fick de en spelning på klubben Debaser Medis i Stockholm

Åländska rötter
Emma Svensson är född och delvis uppvuxen på Åland, men har bott i Dalarna sedan hon var barn. Alla i bandet bor tillsvidare i Ludvika i Dalarna och jobbar vid sidan om bandprojektet.
In Bloom har alltså skivrelease för ”With Faded Lights” på Pub Bastun i Badhusparken onsdagen den 30 juli. Dörrarna öppnas klockan 21, bandet står på scen vid 22-tiden.

SARA OTHMAN