DELA

Revy som bäst i Östra Saltvik

I en intervju innan premiären sa Östra Saltviks ungdomsförenings ordförande Jan Johansson:
– I Östra Saltvik gör vi riktig revy.
Efter att ha sett ”Revyhallen” på Högtomt i Saltvik är jag benägen att hålla med.
De 21 numren i ”Revyhallen” håller överlag en hög kvalitet och skådespelarinsatserna är stabila. Men det är inte enbart detta som gör ”Revyhallen” sevärd.
Det jag uppskattar mest är den konsekvent positiva energin. Hela föreställningen präglas av en värme och äkthet, som kanske kommer sig av det lite sjabbiga draperiet och kanske lite av det ostämda pianot, kanske lite av de hembakta bullarna i pausen och kanske lite av de handskrivna lapparna på varje stolsrad.
Det är i den här miljön riktig revy ska spelas, det är här spelglädjen får sin rätta inramning.

Regissören Julia Westerberg har gjort ett gott jobb med de tio medverkande. Ensemblen är jämn, ingen är dålig (vilket i amatörsammanhang är ett betydligt bättre betyg än det låter).
Några särskilda insatser är värda att nämnas: Kecke Lindblom i rollerna som Petri Carlsson och Runar Karlsson hör till revyns höjdpunkter och Erika Ståhlman är en klippa i alla nummer hon medverkar i, särskilt ”Saga för dagens barn” som också hör till de mest genomarbetade texterna i revyn.
Didde Svahn är fascinerande lik Veronica Thörnroos och Emilia Alm sköter de svårare sångnumren med den äran.
Det populäraste numret under kvällen blev utan tvekan ”Micke B”, framfört av Veronica Karlsson. Kändiskocken är inte bara omtyckt i verkligheten, han får ivriga applåder också som scenisk gestalt.
Läs mer i papperstidningen!

Karin Erlandsson