DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>FULLSATT Både nära och långväga gäster samlades på Indigo på torsdagskvällen.

Publiktätt på Bakfickans åländska gästabud

Från tapas via svartbröd till Ålandspannkaka – så beskriver konferencier Ann-Louise Fogelström årets litteraturkväll, som innehöll både spioner på Föglö och PQR-nostalgi.
På torsdagskvällen sorlar både lokala och långväga dialekter på Indigo, och det står klart Ålands litteraturförenings programkväll Bakfickan har hittat en fungerande form som upptakt till Mariehamns litteraturdagar.

– Det känns både som en kick-off för litteraturdagarna, men också som en självständig grej, säger Helena Lundberg från Finström som besöker evenemanget för första gången.

Tillsammans med sin syster Maria Jensen ser hon fram emot att vara kulturell helgen lång.

– Det är lite synd att kulturevenemangen klumpar ihop sig nu i mars, men visst orkar man när det ändå händer såpass sällan, säger Lundberg.

Bakfickans konferencier Ann-Louise Fogelström kallar kvällen ett åländskt gästabud, som inleds med champagne i form av Nicklas Lantz punkpoesi, följd av en tapas bestående av författare med som alla är bosatta på Åland, men med väldigt olika bakgrund.

Malin Klingenberg är sällskapets nyaste ålänning. Hon väcker spontana applåder under sitt anförande om vikten att skriva barnlitteratur.

Läs mer i papperstidningen!