DELA

Philip lever sin dröm i Tyskland

Han har precis tagit kandidatexamen från Tysklands musikhögskola i Hannover. Drömmen om Tyskland gick i uppfyllelse för lumparlänningen Philip Björkqvist, operasångaren som egentligen gillar lieden bäst. Under sommarlovet på Åland ger han en konsertserie tillsammans med pianisten Philipp Heiss.
– Lieden är ett naknare uttryckssätt än operan. Visst tycker jag om operan, men det är fint att få sjunga lied också där rösten och musikaliteten står främsta rummet. Det måste inte vara så svulstigt.
En paus från operan har han gjort sig förtjänt av, Philip Björkqvist, sedan han under våren färdigställt sin kandidatexamen, spelat i högskolans årliga operaproduktion och gästsjungit på operahuset Osnabrück i Hannover.
Nu förbereder Philip sig för tre konserter på Åland. På söndag intar han och Philipp Heiss Kastelholms slott för att framföra lieder och romanser.
– Vi kommer att musicera på temat ”resor”. Idén fick vi när vi övade in Ralph Vaughan Williams ”Songs of Travel”, en brittisk samling sånger som alla handlar om just resor, berättar Philip.

Läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm