DELA

Palmqvist vann modevecka i Paris

I januari deltar åländska kläddesignern Minna Palmqvist i en stor modemässa i Paris med sin kollektion ”Intimately social”.
Detta efter att ha vunnit en tävling som hon inte visste att hon deltog i.
– Ja det var lite pinsamt, konstaterar hon.
Det började egentligen för ett par år sedan, då hon blev tillfrågad om hon ville medverka på ”Who´s Next Blog”, ett internationellt forum för nya modeskapare på nätet.
– Det är lite som ett bibliotek där alla som deltar laddar upp bilder på sin kollektion. Det är en väldigt bra plattform med syfte att lyfta fram nya designers som behöver publicitet.


Ensam från Norden
Det hon inte visste var att forumet i år också utlyste en tävling bland de deltagande modeskaparna. Av 452 medverkande plockades 15 ut i tre kategorier, som får delta i Who´s next modemässa i Paris den 21-24 januari.
Minna Palmqvist är den enda från Norden, och en av fyra utvalda i kategorin mode för kvinnor. Priset är en mässmonter i en av de fem mässhallarna. Bara i hennes hall deltar 500 designers.
– Jag är beredd på att liksom försvinna i mängden. Men som jag har förstått det finns vi som är nya på samma ställe, så förhoppningsvis kan vi tillsammans locka till oss dem som är intresserade just av nya namn.
Läs mer i papperstidningen!

Sara Othman