DELA

Operan La Bohème på Stadshuset i kväll

Den klassiska operan La Bohème av Giacomo Puccini direktsänds på över 100 biografer i Sverige från Metropolitan i New York – och även på stadshuset i Mariehamn.
I kväll lördag, den 5 april, ska du besöka stadshuset om du vill se Metropolitans mest spelade opera genom tiderna. Det är opera- och filmregissören Franco Zeffirelli som står för denna uppsättning.
I rollen som den flirtiga Musetta ser vi Susanna Phillips och den kritikerrosade Massimo Cavalletti sjunger konstnären Marcello, och på scen syns även flera unga stjärnskott. Huvudkaraktären Rodolfo spelas av den italienska tenoren Vittorio Grigolo och hans älskarinna Mimì gestaltas av den rumänska sopranen Anita Hartig som gör sin Metropolitan-debut och har fått lysande recensioner.
Barbro Sundback i arrangerande kulturföreningen Katrina presenterar operan så här:
– Charmfull, vacker, gripande och sentimental. La Bohème slog ner som en bomb i operavärlden vid sin premiär år 1896. Fortfarande en av de mest älskade operorna på alla världens operascener. Operan skildrar några konstnärers liv i 1830-talets Paris. Personerna är verkliga mänskor och händelseförloppet vardagligt. Det är lätt att identifiera sig och känna med operans huvudpersoner. Musiken består av många fina arior och ensembler.
Beräknad längd är 3 timmar och 25 minuter. Föreställningen textas på svenska. Operabaren öppnar kl. 19.00 och föreställningen startar 20.00.

Maria Snellman (praktikant)