DELA

Önningebymuseet efterlyser Seffers målningar

Önningebymuseet efterlyser verk av Gösta Seffer.
– Gösta Seffer efterlämnade målningar och grafik visar på en synnerligen konstnärlig talang, skriver Kjell Ekström i ett pressmeddelande.
Gösta Seffer uppmärksammas med en utställning i Önningebymuseet sommaren 2013.
– Han var en mångkunnig person som under ett allt för kort liv hann med väldigt mycket. Gösta Seffer verkade i Ålands konstförening från föreningens begynnelse, skriver Kjell Ekström.
Seffer är dock okänd och har aldrig uppmärksammats.
– Det vill Önningebymuseet ändra på med en utställning. Stommen i utställningen utgörs av de verk som finns i familjens ägo, men samtidigt vill vi undersöka om det finns verk av Gösta Seffer i allmänhetens ägo.
De som känner till verk av Seffer får gärna höra av sig till Kjell Ekström. Helst per mejl kjell.ekstrom@aland.net, eller per telefon 040 553 38 04, eller med ett vykort till KE, Önningeby 453, 22140 Mariehamn.


Förbluffande
– Några av de verk jag fått se hos änkan Gunnel Seffer och hos dottern Gun-Britt Seffer har förbluffat mig. Han var experimentell och före sin tid. Det ska bli väldigt spännande att presentera denna bortglömda konstnär, skriver Ekström.
Gösta Seffer levde mellan åren 1925 och 1968. När Gösta Seffer avled 1968 efter en hjärnblödning, bara drygt 40 år gammal, var han folkpensionsombudsman.
Han hade tidigare arbetat för posten. Under sin lediga tid var han ständigt produktiv på många olika plan. (ke)