DELA

Old Kerry McKee tillbaka till Dinos

När enmansbandet Old Kerry McKee från Göteborg uppträdde på Dinos i februari blev det en stor succé.
Missade du honom då eller vill se honom igen är han nu tillbaka och uppträder både fredag och lördag.
Old Kerry McKee, eller Joakim Malmborg som han egentligen heter, spelar en blandning av mörk americana, sorgsen country och skitig blues.
I sin musik blandar han sin gitarr med tamburiner, kedjor, virveltrummor, en gammal skivspelare och en röst som låter som om den skulle tillhöra en gammal man.
Men från början var han trummis i grindcorebandet Inevitable Red.
Han fick upp ögonen för americanamusiken när han hittade en gospelplatta av Johnny Cash. Efter det kom Bob Dylan och sedan upptäckte han den tidiga bluesen. Han nämner Roscoe Holcomb och Reverend Gary Davis som sina två kanske största inspirationer.
I januari förra året turnerade han i bland annat Tyskland, England, Österrike och Belgien, och senare under året släppte han sitt fullängdsalbum, ”Wooden Songs”, som fick lysande kritik.
Efter det blev han nominerad till bland annat ”Bästa singer/songwriter” i Manifestgalan (Sveriges motsvarighet till Grammiesgalan) tillsammans med First Aid Kit, Loosegoats och Tallest Man On Earth.
När han senast uppträdde på Dinos, i februari i år, blev det succé och bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund har därför valt att ta in honom igen.
– Jag tror folk kommer att bli överraskade hur mycket ljud och känslor en person kan förmedla på en och samma gång. Och det här är en artist som tilltalar en betydligt bredare publik än Dinos vanliga rockpublik, sa Grulle förra gången.
McKee spelar på både fredag och lördag.

Felix Quarnström