DELA
Foto: Andreas Sarling

Ny musikal och revy för Teater Alandica

Teater Alandica sätter upp musikalen Annie och gör sin första revy nästa år. Och Robert Liewendahl fortsätter som ordförande.

Det beslöts på föreningens årsmöte i lördags.

Ove Andersson blir regissör och huvudsaklig textförfattaren för revyn som spelas på Alandicas stora scen med premiär den 3 mars. Audition hålls i början av januari.

Lyckat grepp

Föreningen konstaterar i sin verksamhetsplan att musikaler har varit ett lyckat grepp. Flera konstarter förenas och det ger deltagare som studerar teater eller musik möjlighet att utvecklas. Och publiken gillar det. Alandicas uppsättningar av Sound Of Music, My Fair Lady och Grease har en sammanlagd publiksiffra på 13 500.

Hösten 2023 blir det premiär för Thomas Meehans musikal Annie i översättning av Beppe Wolgers. Auditionen hålls i början av april, med premiär den 20 oktober. Robert Liewendahl regisserar och Erica Dunder ansvarar för koreografin.

Jämställdhet

Föreningen lyfter fram sitt jämställdhetsarbete i verksamhetsplanen.

Ensemblerna ska bland annat få träffa representanter för Feministakademin innan repetitionsstarten och få information om ”jämställdhetsfrågor, trygghet och trivsel i föreningslivet.”

Grupper med deltagare från olika delar av produktionen, till exempel ”en sminkör, en skådespelare, en byggare och en dansare” ska träffas regelbundet och avge rapporter till föreningens ansvariga under produktionens gång.

En evaluering ska hållas efter varje uppsättning för att lyfta fram ”förslag som ytterligare kan förbättra klimatet inför följande produktion”.

Nya styrelsen

Vid årsmötet omvaldes ordföranden Robert Liewendahl.

Viceordföranden Jonas Love Danielsson ansvarar för kulissverkstaden i Norrböle.

Jessica Öhman är sekreterare.

Kassören Wincent Westerback ansvarar för information på sociala medier.

Övriga ledamöter är Jan-Erik Berglund, Catrin Finnerman och Tina Sjövall.

Pipsa Juslin är adjungerad ledamot som sköter solist- och körinstudering och är repetitionspianist)

Suppleanter är klubbmästaren Jacob Helin, Madelene Löfström som sköter föreningens hemsida, Gunilla Nilsson som ansvarar för dräktförrådet på Storagatan och Mari Sjölund som är ”mamma” och trygghetsperson för barn och ungdomar i ensemblerna.