DELA

Ny bok av Erlandsson

I dagarna utkommer Karin Erlandssons nya bok Bergsklättraren, som precis anlänt från tryckeriet.

Utgivningen firas på lördag på Stadsbiblioteket i Mariehamn, där besökare bland annat bjuds på högläsning från den nya boken. Dessutom kan alla Nyanläsare se fram emot spännande läsning i årets sommarföljetong.

Bergsklättraren
är den tredje delen av planerade fyra i Erlandsson succéartade romanserie för slukaråldern, Legenden om ögonstenen.

De två tidigare böckerna i serien, Pärlfiskaren och Fågeltämjaren, har tillsammans sålt i över 10 000 exemplar på svenska och finska, meddelar förlaget Schildts och Söderströms.

Bergsklättraren är enligt Erlandsson själv hennes ”egna personliga favorit i serien”.

Enligt förlagsinformationen ligger den norra hamnstaden ”i ruiner och Iberis har lämnat rädsla och elände i sina spår. I hopp om att hitta ögonstenen och frånta Iberis makten beger sig Miranda, Syrsa och Lydia upp i bergen i den östra regionen. De trotsar kylan och bergsfolkens avvisande beteende, och tar sig till slut ända in i bergets mörker. Där får deras uppdrag konsekvenser de inte har kunnat föreställa sig”.

På lördag klockan klockan 12 är det utgivningsfest för Bergsklättraren på Mariehamns stadsbibliotek. Där bjuds det på päronmust, repgodis och högläsning.

De tre första kapitlen i boken finns nu också att läsa gratis på bokens hemsida karinerlandsson.fi.

”Pojken” sommarläsning i Nyan

Något som ytterligare kan glädja alla Nyanläsare och Erlandsson-fans är att hennes spänningsroman Pojken, som utkom förra året, kommer att publiceras i Nyan som sommarföljetong i år.

Pojken är Erlandssons andra deckare, och utgör en fristående fortsättning på Missdåd som gick som sommarföljetong i Nyan 2017.