DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nu kan du söka till Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix ordnas i år för tionde gången och jakten på de tio finalbidragen börjar nu och pågår fram till den 7 april, skriver Svenska Yle i ett pressmeddelande.

MGP är en musiktävling för barn i åldern 8–15 år som har hittat över 100 finländska artister sedan starten år 2007. För att kunna delta i årets upplaga måste du vara född mellan åren 2001 och 2008. Både soloartister och grupper kan delta.

Bidraget skall endera vara skrivet av dig själv eller av en vän. Är du mer intresserad av att skriva låtar än att stå på scen och framföra den är det alltså möjligt att skriva till en artistkompis.

Om man vill ha hjälp med att skriva låten kan man delta en workshhop som ordnas under våren. Man behöver inte ha gjort musik tidigare för att delta. Att vara med i en MGP workshop kan vara första steget mot en egen låt och en plats i den direktsända finalen.Finalen går av stapeln 8 oktober och direktsänds i Yle Fem och Yle Areena.

Har du redan ett utkast till en låt kan man också ta tillfället i akt och spela in den vid någon av workshoparna. MGP söker också i år dansare till finalen. Som dansare uppträder man på scen tillsammans med finalisterna. De utvalda dansarna övar koreografier tillsammans med en koreograf.

Workshop på Åland ordnas söndag 6.3 kl. 11:00-16:00 på Mariehamn Ålands musikinstitut.

Dansuttagning på Åland ordnas söndag 6.3 kl. 11:00-13:00 Mariehamn Ålands musikinstitut.