DELA

The Dwarves till Dinos 1 december

Aggresiva punk. Har provocerat i stort sett hela världen.
Det sägs om The Dwarves som spelar på Dinos torsdagen den 1 december.
Dinos bandbokare Björn ”Grulle” Eklund skriver så här om bandet:
I slutet av 1980-talet spelade dom flitigt på den amerikanska västkusten med band som Nirvana, Henry Rollins, Dinosaur JR, L7 och Mudhoney. Det som kallas ”original grunge”.
Många som anser att det var The Dwarves som tog rocken till Seattle…
I mitten av 1990-talet spelade dom flitigt med band som Green Day och Offspring som då bägge släppte sina genombrottsplattor ”Dokie” och ”Smash”.
När dom i slutet av 1990-talet signade på klassiska punkbolaget Epitaph kom erbjudanden om jätteturnéer med band som Marilyn Manson och Hole. Bandet tackade dock nej, dom ville inte agera förband.
Den klassiska platta ”Blood, Guts & Pussy” (Sub Pop) från 1990 utsågs av SPIN Magazine till ”the most offensive album of all time”. Playboy och Maxim hade dock bandets skivor på sina listor över världens mest sexiga skivomslag.
Deras musik har förekommit i allt från filmer som ”Mina jag och Irene”, ”Hostel” och tv-serier som ”Viva La Bam”, ”Jackass” och ”Spongebob”.
1997 återuppstod bandet men lämnade då den aggresiva punken åt lite åt sidan och hamnade då i samma fack som band som Turbonegro och Rocket From The Crypt.
Och nu är dom tillbaka igen med en ny platta där samtliga medlemmar som passerat genom åren medverkar. För genom åren har många passerat detta band. Medlemmar från Queens Of The Stongeage, Kyuss, Gnarls Barkley (!), KMFDM för att nämna några.
Efter att ha provocerat i stort sett hela världen i 25 år med sina idiotiska texter har de förmodligen mer fiender än vänner. Men det är nog så dom vill ha det. Fortfarande lika farliga, lika underbara och lika förbannat bra är dom nu tillbaka i Europa.
Och torsdag 1 december är det dags att se upp Åland. Lås in din lillsyrra och göm spriten, avslutar Grulle. (ms)